ben je op zoek naar één of meerdere tweedehands fietsen of heb je zelf een fiets die je niet meer gebruikt? breng dan zeker een bezoek aan de kringwinkel. wij aanvaarden namelijk alle fietsen, ook wanneer ze kapot zijn. je maakt er zeker nog iemand blij mee, want onze medewerkers kijken ze grondig na en herstellen ze indien nodig. een ideale manier voor onze mensen om een stiel te leren en later een job als fietsenmaker te krijgen. 


waarom tweedehands fietsen kopen?

tweedehands fietsen zijn natuurlijk goedkoper dan nieuwe fietsen. maar ze zijn ook ideaal om volledig aan jouw smaak aan te passen. een speciale bel, bloemen aan je stuur of een leuk patroon met stickers? het kan! of geef je exemplaar gewoon een likje verf in de kleur die jij wilt. in de kringwinkel vind je trouwens ook regelmatig trendy ‘old school’ fietsen én je krijgt er altijd een jaar garantie op.


waarop letten bij de aankoop van tweedehands fietsen?

bij het kopen van tweedehands fietsen let je best op een aantal zaken. we geven je daarom graag enkele tips:

  • laat je niet misleiden door een vuil zadel of een oude bagagedrager: deze zijn makkelijk en goedkoop te vervangen.
  • let altijd op de hoogte en de lengte van het frame. Niets zo vervelend als op een te kleine of grote fiets rijden.
  • oude tweedehands fietsen zijn niet per definitie slecht. De kwaliteit van een oude fiets is soms zelfs beter dan een goedkope nieuwe.
  • kijk het frame altijd na op beschadigingen (deuken, scheuren, kromme voorvork …).
  • met nieuwe remblokken en -kabels werken de remmen van je tweedehands fiets zo weer als vanouds.


je tweedehands fietsen binnenbrengen bij de kringwinkel

wil je graag zelf tweedehands fietsen binnenbrengen? dat kan in elke kringwinkel. of bel 03 217 25 10  en laat hem gratis ophalen. in onze herstelpunten worden de tweedehands fietsen volledig nagekeken en eventueel opnieuw samengesteld. daarna worden ze weer te koop aangeboden in onze kringwinkels. ben je dus op zoek naar een betaalbare fiets of zelfs een echte retrofiets? dan is de kringwinkel the place to be!