materialen

de gerecycleerde kunststof rijplaten werden onder hoge druk geperst uit allerhande gerecycleerde plastieksoorten. dat maakt ze vrijwel onbreekbaar en enorm slijtvats. ze zijn ontworpen om tijdelijke verhardingen te voorzien op plekken waar grote lasten op komen, bijvoorbeeld op werven. een ander groot voordeel is dat rijplaten geen water opnemen en goed bestand zijn tegen uv-straling. daarom perfect geschikt voor onze keukenbladen en andere veel gebruikte oppervlakten.

de tegels in onze circuit keuken werden zorgvuldig gerecupereerd tijdens de sloop van een andere een bouwwerf en krijgen een nieuw leven hier op deze wand.

re-board karton is een zeer licht en sterk materiaal. de kartonnen sandwichplaten worden toegepast voor 3d toepassingen als tafels, stoelen en displays. met bijhorende voetjes kunnen ze ook eenvoudig staande scheidingswandjes worden. het blijft karton, dus is uitsluitend geschikt voor binnen.

deze gerecycleerde kunststof ekoply platen zijn vervaardigd uit 100% gerecycleerde witte plastic. ze zijn volledig bestand tegen natuurlijke rot en corrosie en zijn daardoor steviger en duurzamer dan traditionele houten platen. de platen zijn ontworpen als alternatief voor mdf, multiplex, triplex of nieuwe plastic panelen. op hun beurt zijn ze ook volledig recycleerbaar aan het einde van de levensduur. in circuit werden ze gebruikt in de etalages.

circular matters creëert rigide materialen uit natuurlijke resten, zoals bijvoorbeeld bierbostel en maairesten, waar geen grondstoffen uit de petrochemische industrie aan te pas komen. op deze manier ontstaat een circulair en duurzaam alternatief voor synthetische harsen, plastics en vezelplaten. het resultaat is beschikbaar in plaatvorm maar ook 3d-vormbaar, wat zorgt voor een oneindigheid aan mogelijkheden. de materialen zijn sterk en duurzaam en kunnen op hun beurt ook gerecycleerd of gecomposteerd worden. zo maakt circular matters de cirkel rond.

solid textile board bestaat uit onder druk geperst snijafval van katoen, jeans en wol. het resultaat is materiaal met een hoge dichtheid dat natuurlijk gebruikt of vernist kan worden om beter bestand te zijn tegen vocht.