meubelen

de zitting van onze krukken werd gemaakt uit gesorteerde resten van leer uit oude stoelen en industriële productie. de resten worden in stroken gesneden en op basis van traditionele weeftechnieken worden de stroken geweven tot een nieuwe structuur. triptiek is een lopend onderzoek van veerle tytgat en onbetaalbaar. maatwerkbedrijf.

de terrazzo tafelbladen van onze ronde tafeltjes bestaan uit resten marmer die worden gered van de afvalberg. de verschillende resten worden gecombineerd tot een nieuw, prachtig marmer blad.

de krukjes en bankjes in circuit zijn gemaakt uit resten van schrijnwerkers. bij het maken van het interieur van circuit werden de resten zorgvuldig bijgehouden, op maat gesneden en gecombineerd. op deze manier gaat bijna niets verloren en ontstaan er leuke krukjes.

de multiple choice stoelen kom je in heel circuit tegen. het zijn typische afgedankte schoolstoelen. hun frame wordt opnieuw bepoederlakt en ook het zit- en rugvlak wordt aangepakt. die worden bekleed met gerecycleerde jeansgaren. zo ontstaan de herbruikte en frisse multiple choice stoelen, een samenwerking tussen onbetaalbaar en veerle tytgat.

de kleurrijke poefs aan de inkom zijn een creatie van kleerzooi. ze maakten deze poefs als eindwerk uit hergebruikt hout, een afgedankte autogordel en een net vol kleding. zo kan je de kleding regelmatig vervangen.