textiel

de haze & cloud gordijnen van de paskamer in de kringwinkel en de binnenkant van de deur van onze kapper, natural hair studio , werden samengesteld uit afgedankte industrïele textielresten. door het combineren van verschillende stoffen werd een spel gecreëerd met de transparantie van het gordijn. enkele resten werden extra bijgekleurd om het gewenste kleurenspel te krijgen. dit patchwork is een samenwerking tussen onbetaalbaar en atelier la gadoue.

onze gordijnen in de polyvalente ruimte bestaan uit garen dat geproduceerd wordt door de belgische european spinning group. het materiaal is afkomstig uit oude jeanskleding en wordt herwerkt tot nieuw textiel. tijdens het weven zorgde ester van schuylenbergh voor een mooie gradiënt, die aan de ene kant van het gordijn het spiegelbeeld is van de andere.

de leder triptiek poort bij kunnig en de zitting van onze krukken werd gemaakt uit gesorteerde resten van leer uit oude stoelen en industriële productie. de resten worden in stroken gesneden en op basis van traditionele weeftechnieken worden de stroken geweven tot een nieuwe structuur. triptiek is een lopend onderzoek van veerle tytgat en onbetaalbaar. maatwerkbedrijf weerwerk staat in voor het weven van de lopende edities.